27 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: Όλα τα όπλα της ΕΚΤ διαθέσιμα, σύμφωνα με το Mario Draghi

10:30 π.μ.
Η συνεδρίαση της Δευτέρας κύλησε χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές εξαιτίας της αργίας σε Αγγλία και Αμερική.
Παρόλα αυτά, υπήρξαν κάποιες σημαντικές εξελίξεις και μεταξύ αυτών ήταν τα νέα ιστορικά υψηλά από DAX και S&P 500. Στις υπόλοιπες αγορές παρατηρήθηκε μια αξιοσημείωτη σταθερότητα.
 

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε ομιλία του επισήμανε τον κίνδυνο που ενέχει για τον πληθωρισμό το ακριβό ευρώ και διαμήνυσε ότι η ΕΚΤ δε θα επιτρέψει να εισέλθει η Ευρωζώνη σε ένα κύκλο αποπληθωρισμού. Παρόλα αυτά, το ευρώ βρήκε στήριξη και επιχείρησε να κινηθεί πάνω από τα 1,3650 χωρίς επιτυχία.
 

Νομίσματα

Ενδιαφέρον παρουσίασε η ισοτιμία EUR/USD καθώς επιχείρησε να αντιδράσει ανοδικά μετά από τις τελευταίες απώλειες και παρά τις δηλώσεις Draghi. Οι στόχοι για την ισοτιμία φτάνουν μέχρι και λίγο χαμηλότερα από τα 1,3700 με τους πωλητές να έχουν το πάνω χέρι. Το γεν κινήθηκε σε ουδέτερο έδαφος με την ισοτιμία USD/JPY να βρίσκεται οριακά χαμηλότερα από τα 102,00 γεν ενώ προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης παρατηρήθηκε και στην ισοτιμία EUR/JPY.
 

Μετοχές – Δείκτες

Παρά το γεγονός ότι στην Αμερική υπήρχε αργία, οι δείκτες διαπραγματεύονταν με περιορισμένο ωράριο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί νέο ιστορικό υψηλό από τον S&P 500. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο DAX είχε ανοίξει με μεγάλο ενθουσιασμό από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα να σημειώσει και αυτός, ένα νέο ιστορικό υψηλό.
 

Εμπορεύματα

Αξιοσημείωτες αντοχές από το πετρέλαιο που παραμένει πάνω από τα $104,00 αν και η δυναμική του δείχνει να μειώνεται σημαντικά. Ο χρυσός δεν έχει κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το ασήμι. Το φυσικό αέριο προσπαθεί να διαμορφώσει μια βάση και να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.
 

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Καμία σημαντική ανακοίνωση για την Ευρωζώνη. Στην Αμερική, αναμένονται οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, οι τιμές κατοικιών και η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ο Mario Draghi, έχει μια ακόμα προγραμματισμένη ομιλία.




 Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top