19 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Γερμανία: Επιβράδυνση βλέπει η Bundesbank

4:55 μ.μ.
Επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία τους επόμενους μήνες προβλέπει η Bundesbank. Στο μηνιαίο δελτίο της κεντρικής τράπεζας αναφέρεται επίσης πως η αύξηση των κινδύνων στις αναπτυσσόμενες χώρες και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες στην ανατ. Ευρώπη έχουν αυξήσει σημαντικά την προοπτική προβλημάτων για τη Γερμανία.
Οι αναφορές αυτές έρχονται μετά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων την περασμένη εβδομάδα, τα οποία έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 - σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο - που αντιστοιχεί σε ετήσιο ρυθμό της τάξης του 3,3%, χάρη στην εγχώρια ζήτηση.
Ο ασυνήθιστα ήπιος χειμώνας συνέβαλε επίσης στην τόνωση του κατασκευαστικού τομέα και την αύξηση του ΑΕΠ. Η Bundesbank εκτιμά ότι ο ήπιος χειμώνας συνέβαλε κατά 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας στο ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο.
«Τους επόμενους μήνες, η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία θα καθοδηγείται κυρίως από την εγχώρια ανάπτυξη», σημειώνει η γερμανική κεντρική τράπεζα, προσθέτοντας ότι οι εξωτερικές δυνάμεις πιθανότατα θα μετριαστούν. Εκτιμά δε ότι η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αν δεν υπάρξουν αναπάντεχα εξωτερικά γεγονότα.
Ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πιθανόν «συγκριτικά χαμηλός» στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η θετική επίδραση του ήπιου χειμώνα στο πρώτο τρίμηνο θα επηρεάσει αρνητικά τον εποχικά διορθωμένο ρυθμό ανάπτυξης στο τρέχον τρίμηνο, αναφέρει η έκθεση. Ωστόσο, ο χαμηλότερος ρυθμός «δεν πρέπει να θεωρηθεί ως επιβράδυνση της υφιστάμενης οικονομικής δυναμικής», σημειώνει η τράπεζα.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top