20 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Citigroup: "Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει τη ΝΔ κατά 5%"

11:30 π.μ.
Προβλέπει εθνικές εκλογές στην Ελλάδα εντός του 2014, εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις Ευρωεκλογές περάσει τις 5 μονάδες.
 
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα δεν έδωσαν καμία ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική σκηνή της χώρας, παρατηρούν οι αναλυτές της Citigroup. Στη νέα 10σέλιδη έκθεσή της, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως οι κρίσιμες εκλογές για τη χώρα δεν είναι άλλες από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, καθώς οι προσδοκίες για το επικείμενο ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ολοένα και αυξάνονται.
"Εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στη μάχη των Ευρωεκλογών, ξεπεράσει το 5%, τότε αυτόματα θα αποσταθεροποιηθεί πλήρως η ελληνική πολιτική σκηνή, δεδομένης της ήδη εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα", διαμηνύουν οι αναλυτές. Και καταλήγουν: "Εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας ξεπεράσει το 5%, τότε θα αυξηθεί ο κίνδυνος για τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών εντός του τρέχοντος έτους, 2014".

 
 
 
 

Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top