29 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Ericsson: Έμφαση στην Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, τη μείωση Ενέργειας και την καλή χρήση Τεχνολογίας

10:42 π.μ.
Η Ericsson δημοσίευσε την 21η της Έκθεση Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στην οποία συνοψίζονται οι επιδόσεις της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2013.
Ειδικότερα, τα κυριότερα σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:
  • Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κανονιστική συμμόρφωση, την υπευθυνότητα στις συνθήκες εργασίας και την καταπολέμηση της διαφθοράς να βρίσκονται στο επίκεντρο.
  • Βελτιώσεις στις δραστηριότητες και τα προϊόντα της εταιρείας σε σχέση με την ενέργεια, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή: Το Psi Coverage Solution και το Radio Dot System είναι δύο πρωτοποριακά προϊόντα που βελτιώνουν τη δικτυακή κάλυψη μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα.
  • Επιτεύγματα του προγράμματος Τεχνολογία για το Καλό: Αποφοίτηση του πρώτου κύματος μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Connect To Learn και επέκταση της πλατφόρμας σύνδεσης προσφύγων για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση στη Συρία.
Σε ό,τι αφορά την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, η Ericsson είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που προέβη σε πλήρη αξιολόγηση των επιπτώσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις νέες Κατευθυντήριες Αρχές για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών. Υπό το φως των πρόσφατων διεθνών εξελίξεων που σχετίζονται με το Ιράν, η Ericsson αποφάσισε να μην αναστείλει τις εγχώριες επιχειρήσεις της, διευκρινίζοντας πως πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με τους υπάρχοντες πελάτες, αξιολογώντας παράλληλα την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης αποφάσισε να προβεί σε νέα αξιολόγηση των επιπτώσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα με βάση αυτά τα θεμέλια.
Η έμφαση στη διεξαγωγή υπεύθυνης επιχειρηματικότητας λαμβάνει τη μορφή ενός πλήρους συστήματος αξιών. Ξεκινά από την αλυσίδα εφοδιασμού και εκτείνεται σε όλες τις δραστηριότητες της Ericsson, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας πωλήσεων, με τη διεύθυνση κανονιστικής συμμόρφωσης να εξετάζει περισσότερες από 200 περιπτώσεις μέσα στο 2013.
Το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς βρίσκεται στο επίκεντρο και περίπου 85.000 εργαζόμενοι έχουν συμμετάσχει σε σχετική εκπαίδευση που περιγράφει τις πολιτικές και τα πρότυπα της εταιρείας.
Σε σχέση με την ενέργεια και το περιβάλλον, η εταιρεία ανακοίνωσε βελτίωση των δραστηριοτήτων και των προϊόντων της και έθεσε ως στόχο να μειώσει κατά 30% την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα ανά εργαζόμενο, μέχρι το 2017. Για το 2013, η μείωση ανήλθε στο 10% ανά εργαζόμενο.
Παραδείγματα από το εταιρικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνουν το Ericsson Psi Coverage Solution και το Ericsson Radio Dot System. Το Psi Coverage Solution, χρησιμοποιεί ένα μοναδικό ραδιοπομπό για να παρέχει την ίδια 3G κάλυψη με ένα συνηθισμένο σταθμό βάσης με τρεις ραδιοπομπούς. Μέσα στο 2013, αναπτύχθηκε σε 11 αγορές και μείωσε αποδεδειγμένα την κατανάλωση ενέργειας κατά 40%. Το Radio Dot System, φέρνει την επανάσταση στην κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά 50%, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κατανεμημένα συστήματα κεραιών, και παρατείνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών στις συσκευές που χρησιμοποιούνται σε εταιρικούς χώρους.

Το πρόγραμμα Τεχνολογία για το Καλό, που στοχεύει στην αύξηση της πρόσβασης και της προσιτότητας των τηλεπικοινωνιών, επίσης σημείωσε σημαντική πρόοδο κατά το 2013.

Η πρωτοβουλία Connect To Learn, επεκτείνεται σταθερά και επιδρά πλέον θετικά σε περισσότερους από 40.000 μαθητές σε 14 χώρες. Μέσα στο έτος, η Ericsson εστίασε στη δημιουργία μιας βάσης για την αξιολόγηση αυτών των επιδράσεων και δημοσίευσε την έκθεση ICT in Education.
Μια άλλη πρωτοβουλία στοχεύει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης, που σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επηρεάζει 42 εκατομμύρια ανθρώπους. Στο τέλος του 2013 υπήρχαν 250.000 εγγεγραμμένοι χρήστες στην πλατφόρμα Refugees United, που βοηθά τους πρόσφυγες να ψάξουν και να βρουν ο ένας τον άλλον. Σε απάντηση της τρέχουσας ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία και τις γειτονικές χώρες, η Ericsson ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη της υπηρεσίας μαζί με τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας: τη Zain στην Ιορδανία, την Avea στην Τουρκία, και την Asiacell στο Ιράκ.
Η Ericsson έχει θέσει ως στόχο να επηρεάσει θετικά 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω του προγράμματος Τεχνολογία για το Καλό έως το 2016.










Πηγή:www.reporter.gr
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top