20 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: Ο οίκος S&P απειλεί με υποβάθμιση την Αυστραλία

11:28 π.μ.
Το ξεκίνημα της εβδομάδας βρίσκει τους επενδυτές να έχουν αυξημένη διάθεση ανάληψης κινδύνου παρά το γεγονός ότι το γεν ενισχυόταν μέχρι και μερικές ώρες μετά το άνοιγμα της Wall Street.
Παρόλα αυτά, οι δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος σε μια ημέρα που δεν είχε και σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις.
 

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Στο επίκεντρο των εξελίξεων της Δευτέρας βρέθηκαν και πάλι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, ο Mersch, τόνισε ότι η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να δράσει προκειμένου να περιορίσει τον αποπληθωρισμό. Οι δηλώσεις αυτές δεν είχαν κάποια συνέπεια στο ευρώ, αφού η ισοτιμία κατάφερε να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.
 

Νομίσματα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπήρξε στο γεν καθώς οι εισροές προς το ιαπωνικό νόμισμα ήταν ιδιαίτερα έντονες ως συνέπεια της μεγάλης πτώσης του Nikkei που είχε προηγηθεί. Λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street όμως, το γεν υποχώρησε και αυτό έδωσε μια σημαντική ευκαιρία για όσους κατάφεραν να τοποθετηθούν πάνω σε ένα κρίσιμο τεχνικό επίπεδο. Από την άλλη, πιέσεις δέχθηκε το δολάριο Αυστραλίας μετά από τη δήλωση του οίκου S&P, ότι η αξιολόγηση ΑΑΑ της Αυστραλίας βρίσκεται σε κίνδυνο.
 

Μετοχές – Δείκτες

Θετικό ξεκίνημα για τη Wall Street με το Nasdaq να κινείται καλύτερα από τους υπόλοιπους δείκτες. Παρόλα αυτά, αίσθηση προκαλεί και η ταυτόχρονη άνοδος της μεταβλητότητας. Κέρδη για τις μετοχές της Google και του Facebook, ενώ απώλειες πάνω από 12% για την μετοχή της AstraZeneca μετά τη νέα απόρριψη της πρότασης εξαγοράς ύψους $117 δισ. την οποία κατέθεσε η Pfizer.
 

Εμπορεύματα

Σε μια συνεδρίαση χωρίς σημαντικές ανακοινώσεις η αγορά των εμπορευμάτων παρέμεινε υποτονική. Παρόλα αυτά, αναμένεται να υπάρξουν και πάλι σημαντικές ευκαιρίες στο βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα με τις καλύτερες από αυτές να εντοπίζονται στο χρυσό και στο φυσικό αέριο.
 

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της RBA και ο πληθωρισμός της Αγγλίας είναι οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για τη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο πληθωρισμός στην Αγγλία, αναμένεται να σημειώσει άνοδο κατά 1,7% έναντι 1,6% τον προηγούμενο μήνα..




 Πηγή:www.reporter.gr




Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top