10 Ιουν 2014
0 σχόλια

ΕΤΕπ: Δάνεια 200 εκατ. ευρώ για ΜμΕ

5:55 μ.μ.
Στη χορήγηση δανείων συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ προς όφελος μικρομεσαίων επιχειρήσεων προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα.
Πρόκειται για δύο δάνεια - 150 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ-1,38% της Ελλάδος και 50 εκατ. ευρώ στηνAlpha Bank ΑΛΦΑ - τα οποία, σύμφωνα με την ΕΤΕπ, προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων ΜμΕ στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών.
Τα δάνεια αυτά περιλαμβάνουν ένα σκέλος ειδικά για τη χορήγηση πιστώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Θέσεις απασχόλησης για τους νέους», το οποίο θεσπίστηκε από την ΕΤΕπ τον Ιούλιο 2013 ως μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Το εξειδικευμένο αυτό προϊόν προορίζεται για τις χώρες στις οποίες οι συνθήκες της αγοράς εργασίας είναι δύσκολες για τους νέους.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΤΕπ, τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και νέες χρηματοδοτήσεις προς τη χώρα μας.
Η ΕΤΕπ παρέχει τις εν λόγω πιστωτικές γραμμές στο πλαίσιο του Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΤΕπ για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, που δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των ΜμΕ στην Ελλάδα.
Με τα σημερινά δάνεια προς την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, το συνολικό ύψος των δανείων που έχει υπογράψει η ΕΤΕπ στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top