11 Ιουν 2014
0 σχόλια

Εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων για την ΤτΕ

11:10 π.μ.
Η πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρόσωπο που θα ηγείται της τράπεζας για τα επόμενα έξι χρόνια κατατίθεται στην κυβέρνηση.- Όλα συγκλίνουν στο ότι τη θέση θα αναλάβει ο Γ.Στουρνάρας.
Εκτός από τη θέση του διοικητή θα αποφασιστεί και το πρόσωπο που θα στελεχώσει τη μια εκ των θέσεων των υποδιοικητών, δεδομένου ότι εκτός της θητείας του κου Προβόπουλου λήγει και η θητεία της Ελένης Λουρή. Ως υποψήφιος για τη θέση προβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής Γ. Μουρμούρας, ενώ για το ίδιο πόστο έχει ακουστεί και το όνομα της Αναστασίας Σακελλαρίου του ΤΧΣ.
Να σημειωθεί ότι η διαφαινόμενη μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα στην κεντρική τράπεζα έχει δημιουργήσει έντονη αντίδραση από την αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλες τι τελευταίες ημέρες ζητούσε συναινετικές διαδικασίες και πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση. Μάλιστα το ζήτημα απασχόλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση που είχε χθες στην Φραγκφούρτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μάριο Ντράγκι.
O Γιάννης Στουρνάρας πάντως δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα. Εχει μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το απόγευμα, μαζί με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου, θα συναντήσουν τον Β. Σόιμπλε. Στην ατζέντα θα βρεθούν μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις αλλά και το χρέος.





Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top