4 Ιουν 2014
0 σχόλια

Ενώπιον Ολομέλειας Βουλής σήμερα Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός- Συγκέντρωση μελών της ΧΑ στο Σύνταγμα

11:16 π.μ.
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρονται σήμερα, Τετάρτη, από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, Χρ.Παππάς και Γ.Λαγός.-  Συγκεντρωμένα έξω από τη Βουλή μέλη της ΧΑ, περιμένουν την άφιξη του Μιχαλολιάκου.
Από τις 8:30 το πρωί ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τη Βουλή προκειμένου να συμπαρασταθούν στον προφυλακισμένο αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο ο οποίος θα μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Κοινοβούλιο.
Οι τρεις βουλευτές της ΧΑ θα βρεθούν στις 12:00 ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής που θα αποφασίσει για το εισαγγελικό αίτημα της εκ νέου άρσης της ασυλίας τους για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο Ν.Μιχαλολιάκος και ο Γ.Λαγός κατηγορούνται συμπληρωματικά για παράνομη οπλοκατοχή και ο Χρ.Παππάς για κατοχή παράνομου σχεδίου. Οι τοποθετήσεις των Μιχαλολιάκου και Παππά αναμένονται με ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πρόκειται για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ των ευρωεκλογών, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, με επιστολή του από τη φυλακή, ζήτησε την αποφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ, επικαλούμενος τα εκλογικά ποσοστά της. Εκτός των προφυλακισμένων βουλευτών, δικαίωμα τοποθέτησης έχουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος κοινού στη Βουλή.
Για τη μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ από τις φυλακές Κορυδαλού στη Βουλή αναμένεται να ακολουθηθεί το σχέδιο που εφαρμόστηκε και την προηγούμενη φορά για τη μεταφορά των Μπούκουρα, Αλεξόπουλου, Μίχου και Γερμενή. Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ αναμένεται να φθάσουν στη Βουλή περίπου στις 11:30 και σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφερθούν με χειροπέδες και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση μεταφοράς κρατουμένων.

Κατηγορητηρίων συνέχεια...
Τις επόμενες ημέρες η διερεύνηση της υπόθεσης της ΧΑ συνεχίζεται με απολογίες βουλευτών στις ανακρίτριες.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 6 Ιουνίου θα απολογηθεί ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, στις 10 του μήνα ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 και 13 Ιουνίου θα απολογηθούν η σύζυγος του Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια και ο Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στις 16 Ιουνίου η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μιλώντας ευθέως για παράνομες ενέργειες.
Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι Γιώργος Γερμενής για τις 17 Ιουνίου, ο Αντώνης Γρέγος για τις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου. Προς το παρόν δεν έχει λάβει κλήση για απολογία ο Ηλίας Κασιδιάρης. Υπενθυμίζεται ότι ομάδα δικηγόρων κατέθεσε προ ημερών φάκελο βάσει του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης έπαιξε κεντρικό ρόλο στο πογκρόμ κατά μεταναστών που είχε γίνει στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011, μετά την άγρια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στην οδό Ηπείρου από αλλοδαπούς κακοποιούς. Ο φάκελος έχει ενταχθεί στη δικογραφία.


Πηγή:www.reporter.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top