2 Ιουν 2014
0 σχόλια

Συνέδριο Γαλαζοαίματων, ηγετών επιχειρήσεων, πολιτικών προσωπικοτήτων και κατασκόπων

10:50 π.μ.
Στην λίστα των καλεσμένων του φετινού συνεδρίου Bilderberg, συμπεριλαμβάνονται ονόματα τέτοιου διαμετρήματος,  που μόνο να ονειρευτούν μπορούν οι περισσότεροι διοργανωτές συνεδρίων. Αλλά αυτό δεν είναι το οποιοδήποτε  συνέδριο, είναι το συνέδριο Bilderberg , μία άκρως απόρρητη ετήσια συνάντηση που προσελκύει τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο .

Στο φετινό συνέδριο Bilderberg , το οποίο ξεκινά στην Κοπεγχάγη της Δανίας , την Πέμπτη, θα παρευρεθούν ηγέτες επιχειρήσεων και διεθνών οργανισμών, όπως ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google Eric Schmidt  και η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ,  καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Παρόντες,  θα είναι επίσης ο Αμερικανός διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ και το Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoît Coeuré .
Ένα από τα ακατανόητα του συνεδρίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1954 , είναι ότι από τη μια πλευρά οι διοργανωτές προσπαθούν να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο μυστικότητας, και από την άλλη, καλούν σ αυτό πολλούς δημοσιογράφους .
Αυτό συμβαίνει επειδή οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο που είναι γνωστό ως « κανόνες του Chatham House ", που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που έλαβαν , αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα του ομιλητή .
" Χάρη στην ιδιωτική φύση του συνεδρίου , οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύονται από τις συμβάσεις του γραφείου τους ή από προσυμφωνημένες θέσεις", αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Bilderberg . " Ως εκ τούτου, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να ακούσουμε  και να συλλέξουμε τις ιδέες . "
Το επίπεδο του απορρήτου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον φέτος , δεδομένου ότι ένα από τα θέματα προς συζήτηση είναι : " δεν υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής " . Για το ζήτημα αυτό , οι σκέψεις του πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας , Keith Alexander , και του επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου της περίφημης MI6 - John Sawers , είναι πιθανό να είναι περιζήτητες .
Οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα ονόματα των CEO στην φετινή διοργάνωση περιλαμβάνουν τον Klaus Kleinfeld , πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Alcoa , τον Reid Hoffman , συν - ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του LinkedIn , και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BP Μπομπ Ντάντλεϊ . Από τον κόσμο των τραπεζών, τον πρόεδρο της HSBC, Douglas Flint , και τον  πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lazard , Kenneth M. Jacobs.
Περίπου το ένα τρίτο από τους επισκέπτες στη φετινή διάσκεψη Bilderberg – που αρχικά σχεδιάστηκε για να προωθήσει τον διάλογο ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική - είναι πολιτικοί.
Ίσως προκαλεί έκπληξη – δεδομένου του κορυφαίου διαμετρήματος των φιλοξενούμενων – ότι ακόμη και βασιλείς δεν μπορούν να μείνουν μακριά, με τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, και την πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, να αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο συνέδριο.
Π.Τ.







 Πηγή:www.reporter.gr




Πηγή:www.reporter.gr
 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top