10 Ιουν 2014
0 σχόλια

Bloomberg: Στα 16,3 εκατ. οι πλούσιοι της υφηλίου το 2013

6:04 μ.μ.
Κατά 15% αυξήθηκε ο πλούτος των εκατομμυριούχων ανά την υφήλιο του 2013, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει στα 16,3 εκατ. και την περιουσία τους στα 152 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Boston Consulting Group που επικαλείται το Bloomberg.
Σημειώνεται ότι οι πλούσιοι της υφηλίου ήταν 13,7 εκατ. το 2013, ενώ σε ένα έτος η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 8,7%, με περισσότερο κερδισμένες τις εταιρείες που διαχειρίζονται κεφάλαια πολύ πλούσιων πελατών.
Η μεγάλη αύξηση οφείλεται κυρίως στους πλούσιους Κινέζους, καθώς ο ιδιωτικός πλούτος στην περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) αυξήθηκε κατά 31% στα 37 τρισ. δολάρια. «Οι διαχειριστές πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψαν μία ακόμη χρονιά υψηλής ανάπτυξης το 2013. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώθηκε στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού», αναφέρει η μελέτη.
Η Κίνα ξεπέρασε ως προς τον ιδιωτικό πλούτο τη Γερμανία και την Ιαπωνία την περασμένη 5ετία και ακολουθεί πλέον στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ. Η συνολική περιουσία 22 τρισ. δολαρίων των Κινέζων αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 80% σε 40 τρις. δολάρια το 2018, ενώ η περιουσία των Αμερικανών μπορεί να αυξηθεί την ίδια περίοδο στα 54 από 46 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τη μελέτη της BCG.
Ο βασικός μοχλός αύξησης του πλούτου των νοικοκυριών το 2013 ήταν τα κέρδη από τα χρηματιστήρια μετοχικών αξιών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Στις χώρες - πέραν της Κίνας - που σημειώνουν ταχείς ρυθμούς αύξησης των ιδιωτικών περιουσιών περιλαμβάνονται η Ινδία, που πιθανόν να διπλασιάσει τον ιδιωτικό πλούτο της στα 5 τρισ. δολάρια το 2018 και η Ρωσία, όπου ο πλούτος μπορεί να αυξηθεί πάνω από 80% σε 4 τρισ. δολάρια. Η Βόρεια Αμερική, η Δυτική Ευρώπη και η Ιαπωνία αναμένεται να σημειώσουν την επόμενη 5ετία χαμηλότερους ρυθμούς αύξησης από την εκτιμώμενη μέση παγκόσμια άνοδο 5,4% του πλούτου.


Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top