10 Ιουν 2014
0 σχόλια

Σταθερή αναμένεται η παραγωγή του ΟΠΕΚ

6:04 μ.μ.
Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσουν την παραγωγή τους τα κράτη - μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) στη συνεδρίασή τους αυτή την εβδομάδα.
Αυτό που ουσιαστικά θα απασχολήσει τις αγορές είναι εάν η Σαουδική Αραβία θα «απαντήσει» στην παγκόσμια έλλειψη προσφοράς, διοχετεύοντας ποσότητα - ρεκόρ σε αργό.
Πριν από έξι μήνες, αναλυτές από τον χώρο της ενέργειας προέβλεπαν ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ θα αυξανόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό που η Σαουδική Αραβία θα έπρεπε να μειώσει τη δική της παραγωγή για να αφήσει χώρο για την υπόλοιπη προμήθεια.
Όμως, η άποψη αυτή άλλαξε από τότε που η παραγωγή από Λιβύη, Ιράν και Ιράκ δεν κατάφερε να ανακάμψει, όπως αναμενόταν, και τα αποθέματα των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.
Αναλυτές της Energy Aspects εκτιμούν πλέον πως η Σαουδική Αραβία ενδεχομένως να χρειαστεί να διοχετεύσει την ποσότητα - ρεκόρ των 11 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, από τον προσεχή Δεκέμβριο, προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις από τις υπόλοιπες χώρες - μέλη.





Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top