10 Ιουν 2014
0 σχόλια

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με στελέχη της COSCO

5:57 μ.μ.
Με υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής COSCO καθώς και με τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα, συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Εμβάθυνση σχέσεων Ελλάδας - Κίνας και αποκρατικοποίηση του ΟΛΠΟΛΠ+0,87% στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διάθεση και των δύο χωρών να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, κάτι που αποδεικνύεται όπως τόνισε ο υπουργός και από την παρουσία της COSCO στην Ελλάδα.
«Η παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία χρόνια, εξάλλου, έχει επιφέρει μεγάλα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, καθώς έχει καταγράψει μια μεγάλη αύξηση  στην κίνηση  των εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν και ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, με τον Έλληνα υπουργό να τονίζει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και κυρίως του Λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να γίνει η βασική εμπορική πύλη της Ευρώπης.
Από την πλευρά των υψηλόβαθμων στελεχών της COSCO η επικεφαλής της αντιπροσωπίας τους, κα Sun Yueying , ξεκαθάρισε ότι η ανάπτυξη της επένδυσης αποτελεί ταυτόχρονα και ευκαιρία για την ανάπτυξη του λιμανιού. Για το ζήτημα της έκβασης  του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, ειδικότερα,  η κ. Yueying  επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που δίνουν στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία.
Όπως υπογράμμισε «ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ είναι να καταθέσουμε το ενδιαφέρον μας. Παράλληλα, όμως, θέλουμε να εκφράσουμε και τη βούλησή μας να τηρήσουμε όλους τους όρους που προβλέπονται από τη διαδικασία, προκειμένου να είμαστε σε ανοικτή συνεργασία και συντονισμό μαζί σας».

Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top