11 Ιουν 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: Επίμονο φλερτ με τις 17.000 μονάδες για το Dow Jones

11:14 π.μ.
Οι μακροοικονομικές εξελίξεις παραμένουν ευνοϊκές για τις αγορές, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν οριακές διακυμάνσεις.
Παρά τις όποιες διακυμάνσεις, η Wall Street έκλεισε την Τρίτη με οριακά κέρδη. Ο Dow Jones σημείωσε μια μικρή παύση πριν περάσει πάνω από τις 17.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Οι τελευταίες εξελίξεις αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διάθεση ανάληψης κινδύνου με αποτέλεσμα οι επενδυτές να τοποθετούνται στην αγορά μετοχών σε μια προσπάθεια να επιτύχουν καλές αποδόσεις. Η αναζήτηση καλών αποδόσεων είναι αυτό που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ήδη πολλά κεφάλαια έχουν επιλέξει να τοποθετηθούν σε funds που μέχρι σήμερα θεωρούνταν περισσότερο επικίνδυνα.

Νομίσματα

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνεδρίαση για μια σειρά νομισμάτων. Η ισοτιμία EUR/USD δέχθηκε εκ νέου ισχυρές πιέσεις με αποτέλεσμα να προσεγγίσει τα χαμηλά της Πέμπτης. Η ισοτιμία USD/JPY δέχθηκε πιέσεις με αποτέλεσμα η βραχυπρόθεσμη τάση να παραμείνει πλάγια. Το AUD/USD εξακολουθεί να έχει τη στήριξη των επενδυτών, ενώ από τεχνικής απόψεως, φαίνεται ότι αναζητά το κατάλληλο σημείο για μια μακροπρόθεσμη τοποθέτηση.

Μετοχές – Δείκτες

Μικτό κλείσιμο στη Wall Street με τον S&P 500 να κλείνει με οριακές απώλειες 0,02% ενώ οριακά ήταν και τα κέρδη των άλλων δυο δεικτών. Ο γερμανικός DAX, έκλεισε πάνω από τις 10.000 μονάδες με την προσπάθεια παραμονής πάνω από το επίπεδο των 10.000 μονάδων να είναι συγκινητική. Οι μετοχές έχουν σημειώσει ένα ακόμα ιστορικό υψηλό ακόμα και αν αυτό επετεύχθη με μια ασθενική άνοδο των μετοχών. Κέρδη πάνω από 4,0% για το Facebook με τη μετοχή της εταιρίας να έχει σημειώσει σημαντική απόδοση τις τελευταίες ημέρες.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο σημείωσε πολύ έντονες διακυμάνσεις και κατάφερε να περάσει πάνω από τα $105,00 έστω και για δευτερόλεπτα. Οι πιέσεις από τα επίπεδα των $105,00 ήταν ισχυρές αν και σε γενικές γραμμές το πετρέλαιο δείχνει κουρασμένο αλλά και απρόβλεπτο. Σημαντική η ανοδική αντίδραση και από το χρυσό καθώς η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας βραχυπρόθεσμης βάσης, δείχνει να έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Το επίπεδο απασχόλησης και το ποσοστό ανεργίας στην Αγγλία, είναι οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις της σημερινής συνεδρίασης.






Πηγή:www.reporter.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top