12 Ιουν 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: Αυστηρές προειδοποιήσεις για νέα χρηματοοικονομική κρίση

10:26 π.μ.
Όσο οι αγορές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά χωρίς καμία διάθεση διορθωτικής κίνησης, τόσο πιο ευάλωτες θα είναι σε αρνητικές ειδήσεις και σε αρνητικά γεγονότα.
Δεδομένου ότι και τα μακροοικονομικά στοιχεία έχουν βρεθεί σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο επίπεδο, η παραμικρή αρνητική έκπληξη θα μπορούσε να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
 

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Όσα δε μπορεί να κάνει η Fed, φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να κάνει η Παγκόσμια Τράπεζα ή πιθανόν κάποιος άλλος διεθνούς κύρους Οργανισμός. Η Παγκόσμια Τράπεζα, σε έκθεσή της μειώνει τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη και κρούει καμπανάκι κινδύνου προς τους επενδυτές, τονίζοντας ότι οι χρηματιστηριακές συνθήκες ευφορίας οδηγούν σε κραχ. Οι ίδιες απόψεις εκφράζονται όλο και πιο συχνά και από τους επικεφαλής επενδυτικών κολοσσών (BlackRock).

Νομίσματα

Το ευρώ συνέχισε να βρίσκεται υπό πίεση έναντι όλων των νομισμάτων σημειώνοντας χαμηλά πολλών μηνών. Το επενδυτικό συναίσθημα είναι έντονα αρνητικό υπέρ του κοινού νομίσματος. Εισροές κεφαλαίων παρατηρήθηκαν στο γεν όπου υπήρξε μια γενικότερη ενίσχυση. Όσον αφορά το δολάριο Αυστραλίας, και την ισοτιμία AUD/USD, υπάρχει η προσέγγιση και η δοκιμασία κρίσιμης αντίστασης.
 

Μετοχές – Δείκτες

Με απώλειες έκλεισε χθες η Wall Street , παρά το γεγονός ότι για μια ακόμα συνεδρίαση κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας της συνεδρίασης. Η αδυναμία των δεικτών είναι εμφανής αλλά όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν μεγάλοι fund managers, η «αδράνεια» και η «ηρεμία» των αγορών μπορεί να διαρκέσει προκλητικά πολύ χρονικό διάστημα. Όσον αφορά την Ευρωζώνη και την Περιφέρεια, η Ελλάδα και η Ιταλία δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις. Πολλοί αναλυτές περιμένουν μια έντονη πτώση μέχρι και τις 1.925 μονάδες.
 

Εμπορεύματα

Ο χρυσός συνεχίζει την προσπάθειά του για υψηλότερα επίπεδα με τους στόχους να είναι στα $1.272 και στα $1.280. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές όσον αφορά τις ενδείξεις για πιθανή τοποθέτηση κεφαλαίων. Το πετρέλαιο εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τα $104,00 καθώς σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ δεν έχει παρατηρηθεί μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο παρά τα όσα ακούγονται για πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
 

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Η απόφαση της RBNZ (Νέα Ζηλανδία) για τα επιτόκια και τα στοιχεία για την απασχόληση στην Αυστραλία, θα διαμορφώσουν το συναίσθημα πριν από το άνοιγμα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, οι λιανικές πωλήσεις και οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας για την Αμερική, θα προσφέρουν την ευκαιρία για βραχυπρόθεσμη αύξηση της μεταβλητότητας.






Πηγή:www.reporter.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top