5 Ιουν 2014
0 σχόλια

NBGI (Εθνική Τράπεζα): Ένας κρυμμένος θησαυρός

11:21 π.μ.
Σχέδια πώλησης φαίνεται να προωθούνται για τη NBGI, θυγατρική της Εθνικής στο Λονδίνο, η οποία λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στο διεθνές χρηματοοικονομικό στερέωμα με σημαντικές επιτυχίες. Το αντικείμενό της είναι η απόκτηση και διαχείριση συμμετοχών σε διάφορες εταιρίες. Με άλλα λόγια, είναι ο διεθνής επενδυτικός βραχίονας της Εθνικής Τράπεζας.
Στο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, δεν αναφέρονται πολλά για επικείμενη πώληση της NBGI, ωστόσο αυτή φαίνεται να ετοιμάζεται. Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα δύο τραπεζικά στελέχη επιβεβαίωσαν στο Reuters την πώληση, αλλά διευκρίνισαν ότι η τράπεζα δεν βιάζεται να την πουλήσει, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι άμεσο, καθώς πρέπει να γίνει στη σωστή τιμή.
 
Πάντως, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρουν πηγές μέσα από την αγορά, έχει προχωρήσει σε πρόσληψη συμβούλου, την Cogent Partners- μία εταιρία από το Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών- η οποία έχει απευθυνθεί σε υποψήφιους επενδυτές.
 
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή τη στιγμή με πληροφορίες, η αποτίμηση της NBGI κινείται σε επίπεδα 300.000.000 ευρώ, όταν η αναμενόμενη αξία της εταιρίας την επόμενη διετία εκτιμάται σε περισσότερα από 550.000.000 ευρώ. Η εταιρία διαχειρίζεται περί τα 900.000.000 ευρώ.
 
Στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν την NBGI υποστηρίζουν, ότι ο κύκλος της απόδοσης των επενδύσεων που έχει κάνει η εταιρία ποικίλλει και είναι από δύο έως και έξι χρόνια. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ο βέλτιστος χρόνος εξόδου (για τη μεγιστοποίηση της τιμής πώλησης και του οικονομικού οφέλους για τον μέτοχο) είναι ανάλογα με τον κύκλο και τον χρόνο κάθε επένδυσης και όχι απαραίτητα σε μια άμεση χρονική συγκυρία, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν ότι η Εθνική βιάζεται να πουλήσει.
 
Πάντως, αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα είναι η πρώτη αγοραπωλησία που σχολιάζεται. Τους τελευταίους μήνες σημαντικές συναλλαγές της Εθνικής Τράπεζας έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Η πώληση της Πανγαίας έγινε χωρίς διαγωνισμό και συνέπεσε χρονικά με την παραίτηση του μέλους του ΤΧΣ, Ανδρέα Μπερούτσου.


 Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top