18 Φεβ 2015
0 σχόλια

Στις 19.30 η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

11:11 π.μ.
Στις 19.30 θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για την ανάδειξη νέου Προέδρου απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, η υποψηφιότητα του οποίου ανακοινώθηκε χθες από τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται στη σημερινή ψηφοφορία να συγκεντρώσει 238 ψήφους.
Συγκεκριμένα υπέρ του κ. Παυλόπουλου αναμένεται να ψηφίσουν οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 της Ν.Δ. και οι 13 των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ θα καταψηφίσουν οι 19 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι 19 βουλευτές του Ποταμιού και οι 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, που εκτιμάται ότι θα λάβει 32 ψήφους. Το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών».
Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, οι βουλευτές θα δηλώνουν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα που προτιμούν ή θα δηλώνουν «παρών». Ψήφος «κατά» ή «όχι» δεν προβλέπεται στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν επιτρέπεται αιτιολόγηση της ψήφου.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τα μέλη του Προεδρείου της Βουλής, να μεταβεί στον χώρο που θα υποδείξει ο εκλεγείς ώστε να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top