27 Νοε 2015
0 σχόλια

Σήμερα η επικοινωνία Τσίπρα – πολιτικών αρχηγών για τη σύσκεψη

10:40 π.μ.

Σήμερα αναμένεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ενημερώσει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τις κυβερνητικές προθέσεις σχετικά με το Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στο Μαξίμου επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ένας Πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα «επιχειρούν να αποκαταστήσουν τον διάλογο μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας». Παράλληλα επιμένουν ότι εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, μεθαύριο Κυριακή, ο κ. Τσίπρας «επιθυμεί να έχει στον χαρτοφύλακά του μια εθνική θέση» για το κρίσιμο αυτό θέμα.
«Σε καμία περίπτωση» συνεχίζουν, «δεν είναι προσχηματική η επίκληση του προσφυγικού προκειμένου», όπως λένε, «η κυβέρνηση να εκμαιεύσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό». Στο Μέγαρο Μαξίμου χθες δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για την είδηση που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός ότι οι θεσμοί, με non paper, ζήτησαν τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Γι' αυτό και αντέδρασαν άμεσα και στη διάρκεια των βραδινών δελτίων ειδήσεων εξέδωσαν ανακοίνωση όπου έκαναν λόγο για «μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου». «Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν δύο πράγματα σε σχέση με τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών: πρώτον ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή είναι συμπαγής και ικανή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και δεύτερον ότι δεν σχετίζεται με οικουμενική. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τα υπόλοιπα κόμματα τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό ώστε όπως λένε κυβερνητικά στελέχη «οι πάντες να λάβουν θέση για το κρίσιμο αυτό θέμα που αφορά κυρίως τις επόμενες γενιές και να μην κρύβονται».
Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού «είναι εκ του πονηρού» κάτι που όπως λένε φαίνεται και από τη σπουδή του να ενημερώσει τον ΠτΔ το πρωί της Πέμπτης λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Ρώμη, με στόχο «να βρει συνενόχους στο ασφαλιστικό τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων όσο και ουσίας σε περίπτωση που αντιμετωπίσει και πάλι προβλήματα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ». Ειδικά στη Ν.Δ. σημείωναν χθες ότι αναμένουν το σημερινό τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα στον κ. Πλακιωτάκη προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.



Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top