22 Νοε 2015
0 σχόλια

Έτοιμη η πρόταση Γιούνκερ για πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων – Όχι από Γερμανία

4:54 μ.μ.

Με ειρωνείες του στυλ '' Γερμανοί καταθέτες υπέγγυοι για ελληνικές τράπεζες'' ο γερμανικός τύπος ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Τρίτη τις προτάσεις του Γιούνκερ για πανευρωπαϊκή εγγύηση στις καταθέσεις.


Αναφορές στην Ελλάδα και σε μία ακόμη οικονομική ανάλυση της FAZ με τίτλο «Γερμανοί καταθέτες υπέγγυοι για ελληνικές τράπεζες». Το άρθρο αναφέρεται στα σχέδια της Κομισιόν για μία πανευρωπαϊκή εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων, την οποία απορρίπτει η Γερμανία.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα παρουσιάσει την πρότασή του για την ψήφιση σχετικού κανονισμού, ο οποίος θα θεσπίζει ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.
Όπως έχει διαρρεύσει από κύκλους προσκείμενους στον πρόεδρο της Κομισιόν, τελικός στόχος είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός ʻκουμπαράςʼ για τη διασφάλιση των καταθέσεων.
Τράπεζες και ταμιευτήρια στη Γερμανία απορρίπτουν την πρόταση αυτή και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους υποστηρίζει». Στη συνέχεια ο γερμανός αναλυτής επισημαίνει ότι «με μία κοινή εγγύηση θα είχαμε κοινοτικοποίηση των ρίσκων όλων των τραπεζών. Σε τελική ανάλυση αυτό θα σήμαινε ότι οι γερμανοί καταθέτες θα ήταν υπέγγυοι για τις ελληνικές τράπεζες. Έτσι θα εξασθενούσε η εμπιστοσύνη προς τα γερμανικά τραπεζικά ιδρύματα».



Πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top