23 Νοε 2015
0 σχόλια

Παρίσι: Θρίλερ με τον "εγκέφαλο" του μακελειού που έμενε στο Παγκράτι! Μυστήριο με διαμέρισμα στα Σεπόλια

6:57 μ.μ.

Ουδεμία ενημέρωση είχαν όλο αυτό το διάστημα από τον Ιανουάριο και έπειτα οι Ελληνικές Αρχές, από τις αντίστοιχες Βελγικές, για τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που είχαν στείλει από το επίμαχο διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου εικάζεται ότι έμεινε για λίγες ημέρες ο νεκρός πια τζιχαντιστής, Αμπντέλ Χαμίτ Αμπαούντ.


Ωστόσο, οι Γάλλοι επιμένουν πως έχουν σαφείς ενδείξεις για την παρουσία του Αμπαούντ στην Αθήνα, επικαλούμενοι μάλιστα πηγές Μυστικών Υπηρεσιών εκτός Ε.Ε. Αντιθέτως οι πλέον αρμόδιοι για αυτό το θέμα, εν προκειμένω οι Βέλγοι, τηρούν “σιγήν ιχθύος”, όπως έκαναν και το περασμένο Ιανουάριο, όπου δεν απάντησαν σε κανένα από τα τέσσερα αιτήματα για ενημέρωση που τους έστειλαν οι Ελληνικές Αρχές.
Ως γνωστόν οι Βέλγοι είχαν ενημέρωση για μια κλήση που φέρεται να έκανε ο Αμπαούντ από Αθήνα στις φυλακές της Λυών. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, άμεσα είχε ανταποκριθεί και είχε συλλάβει στο Παγκράτι δυο Μαροκινούς κι έναν Αλγερινό, τον Ομάρ Τάρας, ο οποίος είχε στην κατοχή του το επίμαχο κινητό.
Επίσης οι Ελληνικές Αρχές είχαν αποστείλει στο Βέλγιο γενετικό υλικό και αποτυπώματα που είχαν εντοπίσει στο διαμέρισμα στο Παγκράτι αλλά και σε ένα δεύτερο διαμέρισμα στα Σεπόλια, το οποίο φέρεται να το είχε επισκεφθεί ο Τάρας.
Παρά τα συνεχή αιτήματα για ενημέρωση και κυρίως εάν κάποιο από τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό ταυτίζεται με αυτά του Αμπαούντ, οι Έλληνες ποτέ δεν πήραν κάποια απάντηση από τους Βέλγους.

Η άγνωστη επιχείρηση
 
Οι Έλληνες αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έμειναν μόνο στις έρευνες στο διαμέρισμα του Παγκρατίου, αλλά προχώρησαν ένα βήμα πιο μπροστά και μάλιστα ενημέρωσαν τις Βελγικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ενημερώθηκαν στις 17 Ιανουαρίου πως το στίγμα του επίμαχου κινητού που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Αμπαούντ για να συνεννοηθεί με συγγενικό του πρόσωπο στις φυλακές της Λυών για το χτύπημα στο προάστιο Βερβιέ, βγαίνει στην Αθήνα άμεσα το εντόπισαν και εισέβαλαν στο διαμέρισμα στο Παγκράτι, συλλαμβάνοντας τους δυο Μαροκινούς και τον Αλγερινό Ομάρ Τάρας.
Μάλιστα “σάρωσαν” το διαμέρισμα και ανακάλυψαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που δεν ανήκαν, τόσο στους δυο Μαροκινούς όσο και στον Αλγερινό, που ήδη είχε εκδοθεί εκείνη την εποχή στο Βέλγιο.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν, με βάση το στίγμα του επίμαχου κινητού, κι ένα δεύτερο διαμέρισμα στα Σεπόλια, στο οποίο επίσης έμεναν Μουσουλμάνοι που όμως πριν προλάβει η Αντιτρομοκρατική είχαν ξενοικιάσει το οίκημα και είχαν εξαφανιστεί.
Και αυτό το διαμέρισμα είχε “σαρωθεί” από τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής και είχαν ανακαλύψει γενετικό υλικό και αποτυπώματα που ταυτοποιούνταν με τα “ορφανά” αποτυπώματα και το DNA που είχαν ανακαλύψει στο διαμέρισμα του Παγκρατίου.
Το σύνολο του υλικού, μαζί με τα εργαστηριακά αποτελέσματα, οι Έλληνες αστυνομικοί ως όφειλαν το έστειλαν στο Βέλγιο, σε μια προσπάθεια να συμβάλουν και αυτοί στην εξαλείψει του κινδύνου από τους “τρελούς του Θεού” όπως ονομάζονται οι μαχητές του ISIS.
Παρ' όλα αυτά και παρά τα συνεχή διαβήματα από Ελληνικής πλευράς για μιαν απάντηση, όσον αφορά στις ταυτοποιήσεις του υλικού που έστειλαν στο Βέλγιο, ουδεμία απάντηση πήραν.... μέχρι και σήμερα.
Αντιθέτως οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως ο Αμπαούντ ήταν στην Αθήνα, χωρίς όμως να αιτιολογούν με στοιχεία αυτή τους την δήλωση, ενώ παράλληλα οι Βέλγοι τηρούν απαρέγκλιτα την τακτική τις σιωπής πάνω σε αυτό το μείζων ζήτημα.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top