10 Ιουν 2013
0 σχόλια

Κατσέλη: Μπούμεραγκ για τις τράπεζες η ρύθμιση για τους ενήμερους δανειολήπτες

3:22 μ.μ.
Η επιβολή υποχρεωτικής μηνιαίας δόσης, όπως προβλέπεται στην αναθεώρηση του νόμου 3869/2010 προωθείται για να συγκαλύψει το πρόβλημα των αυξανόμενων επισφαλειών των Τραπεζών, “ωραιοποιώντας” τα λογιστικά βιβλία τους τονίζει η δημιουργός του αρχικού νόμου πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Μάλιστα επισημαίνει ότι «η πρακτική της συγκάλυψης  και της “ωραιοποίησης” αντί της αντιμετώπισης του προβλήματος θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά άκρως επιζήμια και για τις ίδιες τις Τράπεζες και για την οικονομία στο σύνολό της. Η προβλεπόμενη ρύθμιση, γρήγορα ή αργά, θα αποδειχθεί μπούμερανγκ και για τις ίδιες τις Τράπεζες.

Με τέτοιες κοντόφθαλμες ρυθμίσεις καταστρατηγείται το δημόσιο συμφέρον και το πρόβλημα θα εμφανισθεί  ακόμα μεγαλύτερο και πιο δυσεπίλυτο στο εγγύς μέλλον: Οι δανειολήπτες και μάλιστα συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πραγματική και μόνιμη αδυναμία – επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο αντί να ανακουφισθούν και να διευκολυνθούν ώστε να κάνουν χρήση του νόμου 3869/10.»

Όπως σημειώνει «με την συνεχιζόμενη πληρωμή- έστω και στα χαρτιά- μηνιαίων δόσεων, οι Τράπεζες μπορούν να εξακολουθούν να εμφανίζουν τα δάνεια αυτά  -πολλά εκ των οποίων είναι τιτλοποιημένα – ως ενήμερα και όχι ως κόκκινα, δηλαδή ως επισφάλειες που θα έπρεπε ν’ αντιμετωπισθούν με πρόσθετα κεφάλαια.

Το Σχέδιο Νόμου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή με τίτλο “Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις του Ν. 3869/2010” ‘όχι μόνο δεν συνεισφέρει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, αλλά τροποποιεί επί τα χείρω ουσιαστικές διατάξεις του Νόμου 3869/10 που είχαν ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία και έχουν αποτελέσει δίχτυ προστασίας και ασφάλειας για χιλιάδες συμπολίτες μας.»







Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top