27 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Ουκρανία: Καμία πρόοδος με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο

10:34 π.μ.

Καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε στις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας αναφορικά με την αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους για το φυσικό αέριο ή την τιμή του, σύμφωνα με την ουκρανική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, Naftogaz.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την χθεσινή δήλωση του επιτρόπου Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ ότι οι δύο χώρες θα σκέφτονταν την πρότασή του και ότι βρίσκονταν κοντά στην επίλυση του ζητήματος.
H Naftogaz ανέφερε ότι η Ρωσία επιμένει σε μία μη εποικοδομητική στάση ζητώντας από την Ουκρανία να αποπληρώσει όλο το χρέος της, ακόμα και τα ποσά που η ίδια η εταιρεία θεωρεί διαπραγματεύσιμα.
Παρά το γεγονός ότι η ουκρανική εταιρεία δήλωσε αρχικά έτοιμη να πληρώσει το χρέος της αν μία πολιτισμένη συμφωνία εξασφάλιζε τη ροή του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, τελικά «λυπάται για την έλλειψη συμφωνίας με την Gazprom.
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας δήλωσε χτες ότι δεν υπήρχε τελική συμφωνία με τη Ρωσία και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι η χώρα του συμφώνησε να καταβάλει 2 δισ. δολάρια την Πέμπτη.


 Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top