21 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: "Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να απογοητεύει", διαμηνύει η Fed

10:53 π.μ.
Ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Fed, ο Dudley, σε ομιλία του πανικόβαλε τις αγορές, καθώς τόνισε ότι η πραγματική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας στους κλάδους των επιχειρηματικών επενδύσεων και της κατοικίας είναι πολύ χειρότερη από αυτή που πιστεύουν τα μέλη της Fed.

Μακροοικονομικές εξελίξεις
Η έλλειψη σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων είναι εμφανής και από τη σχετική ηρεμία που επικρατεί στις αγορές. Το κενό επιχειρούν να καλύψουν οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ σχετικά με τα μελλοντικά βήματα που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα. Στη Γερμανία, συνεχίζονται οι ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σημειώνουν σημαντική πτώση.

Νομίσματα
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το νόμισμα της Αυστραλίας, με τις πιέσεις να είναι πολύ ισχυρές καθώς τα πρακτικά της RBA έδειξαν ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει ιδιαίτερα χαλαρή για πολλούς μήνες ακόμα. AUD/USD, AUD/CHF κατάρρευσαν ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα EUR/AUD και GBP/AUD. Συνεχίζονται οι μεγάλες διακυμάνσεις και για το γεν, το οποίο παρά την αρχική ανοδική προσπάθεια, στη συνέχεια πήρε πίσω όλα τα κέρδη της ημέρας.

Μετοχές – Δείκτες
Οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν κάτω από ισχυρές πιέσεις λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της Wall Street, αλλά τελικά κατάφεραν να κλείσουν με λιγότερες απώλειες. Βασικά μέταλλα, βιομηχανία και τηλεπικοινωνίες ήταν οι κλάδοι που σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Από τις επιμέρους μετοχές, ξεχώρισαν η Amazon και η AstraZeneca μετά τις ισχυρές πιέσεις των τελευταίων ημερών.

Εμπορεύματα
Το φυσικό αέριο πέρασε και πάλι πάνω από τα $4,50 και αναμένεται να κινηθεί προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Σταθερά ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενώ ο χρυσός επιχειρεί να προσεγγίσει τα $1.300 αλλά αυτή τη φορά χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Η τρέχουσα περίοδος των χαμηλών διακυμάνσεων δε μπορεί να προσφέρει τους απαραίτητους καταλύτες για πιο έντονες κινήσεις.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις
Ημέρα πρακτικών η σημερινή. BoJ, BOE και Fed δημοσιεύουν και οι τρεις, τα πρακτικά των τελευταίων συνεδριάσεών τους. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ΕΚΤ δε συμπεριλαμβάνεται καθώς θεωρεί ότι η διαφάνεια στις αποφάσεις της δεν απεικονίζεται με αυτή την ενέργεια.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top