28 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: Πάρτι στις αγορές με συνεχή ιστορικά υψηλά– Κατάρρευση του χρυσού

11:17 π.μ.
Η επιστροφή των επενδυτών από την αργία της Δευτέρας συνοδεύτηκε από νέα ιστορικά ρεκόρ σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά και από την κατάρρευση του χρυσού.
Οι αγορές έχουν ξεχάσει όλα τα προβλήματα που μας απασχόλησαν στο πρόσφατο παρελθόν και κοιτάζουν μόνο μπροστά. Ο Μάιος έχει ελάχιστες συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί και το περίφημο "sell in May" έχει ήδη πάει περίπατο. Αυτές οι ενδείξεις μας προετοιμάζουν για ένα καυτό καλοκαίρι.
 

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Τα μακροοικονομικά νέα από Ευρώπη και Αμερική εξακολουθούν να στηρίζουν τις μετοχές. Οι χαλαρές δηλώσεις του Mario Draghi αλλά και άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, προσφέρουν άφθονη στήριξη και δημιουργούν κλίμα στους επενδυτές. Όπως είναι φυσιολογικό, η περαιτέρω χαλάρωση της ΕΚΤ αναμένεται να αποτελέσει το ιδανικό καύσιμο για τις μετοχές προκειμένου να κινηθούν προς υψηλότερα επίπεδα. Ήδη, οι αγορές προεξοφλούν ένα μέρος της δράσης από την ΕΚΤ.
 

Νομίσματα

Τα περισσότερα νομίσματα δεν έκαναν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο γεν, το οποίο δέχθηκε πιέσεις μετά το άνοιγμα της Ευρώπης για να επιστρέψει και πάλι σε άνοδο και να περάσει πάνω από τα 102,00 γεν. Η άνοδος της ισοτιμίας απελευθερώνει ρευστότητα και ενισχύει το θετικό επενδυτικό συναίσθημα. η στερλίνα συνάντησε την αντίσταση των πωλητών και πλέον μένει να δούμε αν μπορεί να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση, εντός των επομένων συνεδριάσεων.
 

Μετοχές – Δείκτες

Νέα ιστορικά ρεκόρ σε Γερμανία και Αμερική, με τους δείκτες να εκτοξεύονται κυριολεκτικά. Το χθεσινό ιστορικό υψηλό του S&P 500 ήταν το ενδέκατο για το 2014. Χαρακτηριστικό στοιχείο των συνεδριάσεων των τελευταίων εβδομάδων είναι ο χαμηλός όγκος συναλλαγών. Αυτό αποδεικνύει ότι η Fed διαθέτει ακόμα σημαντική δύναμη και συνεχίζει να αγοράζει ομόλογα, σπρώχνοντας τα κεφάλαια προς τις μετοχές. Ο Nasdaq έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ακόμα συνεδρίαση.
 

Εμπορεύματα

Ο χρυσός συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα καθώς υποχωρεί βίαια με τις ημερήσιες απώλειες να είναι σχεδόν $30. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή άποψη που να δικαιολογεί την τεράστια πτώση του πολύτιμου μετάλλου. Ο χρυσός έχει βρεθεί σε σημαντικά επίπεδα στήριξης. Ενδιαφέρουσα ήταν και η εικόνα του πετρελαίου που ενώ αρχικά έδειξε να γυρνάει κάτω από τα $104,00 στη συνέχεια κάλυψε το χαμένο έδαφος.
 

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Το επίπεδο απασχόλησης για τη Γερμανία και ο δείκτης λιανικών πωλήσεων για την Αγγλία, είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση.









Πηγή:www.reporter.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top